Elite Computers
REGISTER Other People All Forums Active Topics Contact Staff Enter a PC Buy a PC Forum Search Forum Help Main Forum menuNoLogin Image Map
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Who's here at 8:55:09 PM on 10/23/2017?
 All Forums
 Computer Forums
 MY PC
 ~M.O.B~Warrior`s Gamer
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

~M.O.B~Warrior
Good Poster
MY PC

USA
55 Posts

Posted - 08/01/2007 :  11:33:57 AM  Show Profile  Reply with Quote
Machine Name:Gamer    ID:229 
Status: Member System
Make or Model: Homebuilt
Last Edit: 11/21/2007
OS: Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 2
Motherboard: Unspecified LakePort (Mach Speed)
Processor: Intel Pentium D 940 @ 3200 MHz
CPU Socket: LGA 775
Primary Video: Nvidia Corp NVIDIA GeForce 8600 GT 512 MB    PCI Express? Yes
Memory: 2048 MB (2 x 1024 DDR2-SDRAM )
Boot Drive: (Hard Disk) : 114 GB available on 120 GB

PC Wizard Mark:2938    3DMark:0

Printer Friendly Full Parts Listing

Other Components and Comments:
After seeing the custom painted cases for sale (700.00 to 900.00)I decided to do one myself . I gave it the same custom paint job that all of my high school hot rods had.....black primer . (Real flat black paint tho)

[RCG]Balthazar
Administrator
MY PC

Norway
489 Posts

Posted - 08/01/2007 :  3:26:23 PM  Show Profile  Click to see [RCG]Balthazar's MSN Messenger address  Send [RCG]Balthazar a Yahoo! Message  Reply with Quote
So thats the Magic Black Box that all the amazing files came from!
I've allwas been a big fan of black.
Tried Vista on that thing?

Go to Top of Page

~M.O.B~Warrior
Good Poster
MY PC

USA
55 Posts

Posted - 08/01/2007 :  6:47:21 PM  Show Profile  Reply with Quote
Thanx Balth ! Black Primer was always a favorite . This (like my old hot rods) has pretty mean stuff under the hood too . Gives it that "not quite finished" look . I think it will be a while before I take the Vista plunge .

Native Customs
Go to Top of Page

KC
Head Honcho
MY PC

USA
3052 Posts

Posted - 08/02/2007 :  08:00:56 AM  Show Profile  Reply with Quote
You need some red and yellow flames or lightning bolts painted from the power button around to both sides for a little ways for the dramatic effect hehehe ;-}


KC's Kruisers - It's all how you look at things
Go to Top of Page

~M.O.B~Warrior
Good Poster
MY PC

USA
55 Posts

Posted - 11/20/2007 :  01:26:25 AM  Show Profile  Reply with Quote
New vid card . Hauppauge pci tv tuner too .

New benchmark .




Native Customs
Go to Top of Page

~M.O.B~Warrior
Good Poster
MY PC

USA
55 Posts

Posted - 11/21/2007 :  3:13:38 PM  Show Profile  Reply with Quote
Wow , what a difference !! I knew the old PCI vid card was a bottleneck but I didn't know how bad . Evo2 runs like 150+ fps set at 80 , around 100 set at 150 in the metal.ini . The old one was maybe 40 , tops .

Need for Speed : Pro Street Demo

With the the 5500 , the intro to the race ran at about 3 seconds per frame (no lisdexia here , I mean SPF not FPS) . A slow slide show at best . Not playable at all .

With the new 8600 PCIE , It runs as good as Evo ever did before with a draw distance of forever . Heep Big Happy !!

EDIT :
Oh yea , as soon as I get this return on some bad parts I got , I'll have Squaw's new box in here . Should be close to this one . Pent D 925 3.0 CPU instead . Parts will be in sometime next week .

Native Customs

Edited by - ~M.O.B~Warrior on 11/21/2007 3:24:50 PM
Go to Top of Page

KC
Head Honcho
MY PC

USA
3052 Posts

Posted - 11/22/2007 :  07:51:25 AM  Show Profile  Reply with Quote
Cool, you two should have a couple of good machines for when you play each other.
Can you both IP race someone else? or does it not route properly?

KC's Kruisers - It's all how you look at things
Go to Top of Page

WheelSmoke
Advanced Member
MY PC

USA
1255 Posts

Posted - 11/23/2007 :  10:37:50 AM  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Evo2 runs like 150+ fps set at 80 , around 100 set at 150 in the metal.ini
Wow Warrior, Setting the two lines below above the games limit (evo1 or evo2) has never had any effect on the draw distance for me.

[Graphics]
gBigObjectVis=160
gBigGroundVis=160

What's the trick to that to work?

Thanks




Go to Top of Page

[RCG]Balthazar
Administrator
MY PC

Norway
489 Posts

Posted - 11/23/2007 :  1:11:30 PM  Show Profile  Click to see [RCG]Balthazar's MSN Messenger address  Send [RCG]Balthazar a Yahoo! Message  Reply with Quote
[Graphics]
gBigObjectVis=180
gBigGroundVis=200

Have a look at the draw distance:


Then theres visible tile maybe you can play with setting it to 0 or
setting gBigGroundVis=0 and so on, in case one overrides the other.

The shiny water (Hanrdware TnL) might have an effect too.

Go to Top of Page

WheelSmoke
Advanced Member
MY PC

USA
1255 Posts

Posted - 11/23/2007 :  9:01:56 PM  Show Profile  Reply with Quote
hmm, those screen grabs were using the 80, 80 settings right?





Go to Top of Page

WheelSmoke
Advanced Member
MY PC

USA
1255 Posts

Posted - 11/24/2007 :  11:11:05 AM  Show Profile  Reply with Quote
I finally got the settings to work. But for some reason beyond me they only take effect after I have minimized the game and return to it.

Weird hugh...






Go to Top of Page

[RCG]Balthazar
Administrator
MY PC

Norway
489 Posts

Posted - 11/24/2007 :  2:04:58 PM  Show Profile  Click to see [RCG]Balthazar's MSN Messenger address  Send [RCG]Balthazar a Yahoo! Message  Reply with Quote
They were grabbed using the
gBigObjectVis=180
gBigGroundVis=200
settings in metail.ini

Note that having a look at the in-game settings will reset the metal.ini file.

Go to Top of Page

~M.O.B~Warrior
Good Poster
MY PC

USA
55 Posts

Posted - 12/09/2007 :  02:53:20 AM  Show Profile  Reply with Quote
I just installed Windows Vista Ultimate (early Christmas present) .

I installed it on a 10 GB partition . Mainly for compatibility issues and testing . It's a pretty OS with decktop 3d acceleration (allowing "aero" to run animated decktop (dreamscape) . XP pro is on there too on a dual boot .

Here is my Widows Experience Index done with PCWiz07...4.4...this is up from 3.1...with the old vid card . It show the same in the WEI page .




Native Customs
Go to Top of Page

KC
Head Honcho
MY PC

USA
3052 Posts

Posted - 12/09/2007 :  07:40:04 AM  Show Profile  Reply with Quote
What is that Windows Performence thing?
I don't have it in my 2007 v1.73 or in 2008.

KC's Kruisers - It's all how you look at things
Go to Top of Page

MaD2ko0l
Better Poster
MY PC

United Kingdom
105 Posts

Posted - 12/09/2007 :  09:05:03 AM  Show Profile  Click to see MaD2ko0l's MSN Messenger address  Reply with Quote
isnt it a vista only thing.

as vista has its own perfermance rating system
Go to Top of Page

~M.O.B~Warrior
Good Poster
MY PC

USA
55 Posts

Posted - 12/09/2007 :  10:20:04 AM  Show Profile  Reply with Quote
Yes , Vista only . This is how it comes up on Vista with the PCWiz .

It shows it here on Vista .




Native Customs
Go to Top of Page

~M.O.B~Warrior
Good Poster
MY PC

USA
55 Posts

Posted - 03/21/2008 :  3:33:48 PM  Show Profile  Reply with Quote
New Toy ... A gift from a friend . Works nice , did some restoring then enlarging of an old small pic of my Dad . Real happy with the results .




Native Customs
Go to Top of Page

~M.O.B~Warrior
Good Poster
MY PC

USA
55 Posts

Posted - 03/28/2008 :  11:10:22 PM  Show Profile  Reply with Quote
Might as well show off a new toy...hehe .




Native Customs
Go to Top of Page

landlubber
Better Poster
MY PC

USA
303 Posts

Posted - 03/29/2008 :  09:41:32 AM  Show Profile  Send landlubber an AOL message  Click to see landlubber's MSN Messenger address  Reply with Quote
heh heh.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Elite Computers Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000